Početna Gradske teme Sutra počinje sedmi festival nauke “Sve je moguće”

Sutra počinje sedmi festival nauke “Sve je moguće”

festival-nauke-jpg_

Pod sloganom “Sve je moguće” u subotu će u Novom Sadu biti otvoren sedmi Festival nauke, a trajaće do nedelje 10. maja u kampusu Univerziteta, saopštili su danas organizatori. Festival nauke namenjen je deci, mladima i svima koji žele da uživo dožive svet nauke, a u programu je najavljen sadržaj za prirodnjake, inženjere, tehnologe, društvenjake, medicinare i omladince.

Jedna od najvećih senzacija ovogodišnjeg festivala je 3D štampač koji će posetiocima predstaviti Centar za promociju nauke, a organizatori su smislili i nagradnu igru u kojoj će pobednik imati prilike da svoj 3D model odštampa na tom uređaju.

Za učešće u nagradnoj igri potrebno je da na sajtu www.tinkercad.com zainteresovani nacrtaju svoj 3D model, fotografiju okače na Fejsbuk (Facebook) stranicu festivala, a model sa najviše lajkova biće “odšampan” i njihovi vlasnici će moći da ih preuzmu na festivalu.

Festival organizuje novosadski Univerzitet uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, svi sadržaji su besplatni, a radno vreme Festivala je od 10 do 18 sati.

Autor: Beta, RTV