Početna Gradske teme Sutra svečana sednica Skupštine Grada Novog Sada

Sutra svečana sednica Skupštine Grada Novog Sada

0

Svečana sednica Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj će se odlučiti o dobitniku Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2020. godinu, održaće se u ponedeljak, u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, najavljeno je na konferenciji za novinare predsednice Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović.

“Kao što je uobičajeno za januarske svečane sednice, koje prethode 1. februaru, Danu Grada, na Dnevnom red će se naći samo jedan tačka, a to je Predlog odluke o dodeli Februarske nagrade Grada Novog Sada. Za dobitnika ovog prestižnog gradskog priznanja Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja predložila je profesora dr Vladimira Petrovića, epidemiologa, redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine”, istakla je predsednica novosadske Skupštine.

Ona je podvukla da je reč o velikom stručnjaku, autoru i koautoru više od 90 naučnih i stručnih radova i publikacija.

“Radna biografija profesora dr Petrovića je veoma bogata. Bio je član brojnih radnih grupa i komisija Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, gde je dao značajan doprinos u borbi protiv zaraznih bolesti u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji uopšte. Dr Petrović učestvovao je i vodio epidemiološku službu Vojvodine u najvećim epidemijama u poslednjih 10 godina, od pandemije svinjskog gripa do pandemije KOVID 19”, kazala je Marinković Radomirović.

Ona je dodala da je upravo u poslednjih godinu dana prof. dr Petrović izuzetno doprineo u borbi protiv koronavirusa.

“Svi znamo koliko je ta borba teška i iscrpljujuća i koliko je medicinsko osoblje izloženo svakodnevnim izazovima. Svima dugujemo neizmernu zahvalnost na tome, pa tako i dr Petroviću”, poručila je predsednica gradskog parlamenta.

Svečana (IX) sednica Skupštine Grada Novog Sada zakazana je za ponedeljak, 25. januara, sa početkom u 12 časova.

Izvor: RTV
Foto: Skupština Grada Novog Sada