Početna Gradske teme Švajcarska fabrika čokolade gradi pogon u Novom Sadu

Švajcarska fabrika čokolade gradi pogon u Novom Sadu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će početkom marta, nekoliko dana po povratku iz Vašingtona, prisustvovati početku radova za švajcarsku fabriku Beri Kalebo u Novom Sadu. Istakao je da je reč o vodećem proizvođaču čokolade i kakaa u svetu, koji snabdeva sirovinom oko 70 odsto proizvođača čokolade.

Predsednik je naglasio da je od velikog značaja za ugled Srbije da kompanija tog renomena posluje u našoj zemlji.

“Sve to govori koliko smo veliki ekonomski napredak napravili i koliko smo krupnih ekonomskih koraka uradili i verujem da možemo još mnogo brže i više”, poručio je Vučić.

Akcenat će, dodaje, u narednom periodu biti na investicijama u zdravstvu, zatim komunalnoj infrastrukturi, kao i daljem dovođenju investitora u Srbiju.

“Već sutra otvaram hotel Mona Plaza u Beogradu, a prekosutra rekonstruisanu školu u Gornjem Milanovcu”, najavio je Vučić.

Dodaje da će dan posle otvaranja radova za fabriku Beri u Novom Sadu biti započeti radovi i na izgradnji fabrike Brose u Pančevu, u kojoj će prosečna plata radnika biti 1.900 evra.

“Zato sam srećan. Ipak, mnogo me muče ekonomske posledice korona virusa u svetu”, naveo je Vučić napomenuvši da vlada opšta histerija u svetu zbog korona virusa, što utiče i na evrpske berze.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay