Početna Gradske teme Svaki jedanaesti kontrolisani lokal kažnjen zbog prekoračenja radnog vremena

Svaki jedanaesti kontrolisani lokal kažnjen zbog prekoračenja radnog vremena

0

Gradska inspekcija je u proteklih mesec i po dana obavila 742 kontrole ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i skoro svaki jedanaesti je zatečen u prekršaju, uglavnom zbog prekoračenja radnog vremena, saznaje 021.rs.

U Upravi za inspekcijske poslove navode da su od 1. septembra do 13. oktobra samostalno ili po prijavi građana obavili 742 kontrole lokala i izrekli 62 prekršajna naloga, od toga 45 zbog prekoračenja radnog vremena, a 19 za nepropisno postavljanje izvora buke.

U ovoj službi podsećaju da se tokom navedenog perioda zbog mera koje se preduzimaju zbog epidemije Covida-19 menjalo radno vreme ugostiteljskih objekata i da je trenutno dozvoljeno da rade od 6 do 23 časa. Na osnovu navedene Odluke o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Novog Sada predviđene su novčane kazne, i to za pravno lice 150.000 dinara, preduzetnike 75.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice 25.000 dinara.

Međutim, komunalna milicija nema pravni osnov da ugostiteljski objekat zatečen u prekršaju na licu mesta isprazni ili zatvori, tj. da na licu mesta izrekne meru privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Izvor: 021
Foto: Pixabay