Početna Kultura Izložba fotografija “Novosadske ulice” u Arhivu Vojvodine

Izložba fotografija “Novosadske ulice” u Arhivu Vojvodine

0
Rad sa izlozbe Novosadske ulice Umesto aplauza – Foto: Jan Valo

Izložba fotografija “Novosadske ulice” biće otvorena u Arhivu Vojvodine 22. oktobra u 19. časova.

Fotografijama Novog Sada biće predstavljena grupa od sedam autora fotografija okupljenih oko Foto asocijacije Vojvodine i Foto komune “24 kadar”.

Rad sa izlozbe Novosadske ulice Autori u akciji – Foto: Stevan Jovanovic

Na trideset pet fotografija publici će biti predstavljen pogled na ulice Novog Sada iz vizure sedmoro fotografa i zaljubljenika u fotografiju različitih profesija i senzibiliteta. Među autorima su: dizajner i elektro monter Jan Valo, fotoreporter Darko Dozet, Dr Ranko Đurović, ekonomista i nekadašnjeg košarkaš Stevan Jovanović, vaspitač Snežana Lerh, grafičar Slađana Pantelić i radiolog Prof. dr Robert Semnic.

Družeći se, autori, zajedno stvaraju i nastupaju na mnogobrojnim izložbama i takmičenjima širom Srbije i regiona, a izložba je logičan nastavak uspešne saradnje.

Rad sa izlozbe Novosadske ulice Empatija – Foto. Darko Dozet

Izložbu je podržala Uprava za kulturu grada Novog Sada i druga je koja će biti realizovana u saradnji sa Arhivom Vojvodine, prethodna je bila posvećena lepotama Gornjeg Podunavlja koje su pod zaštitom UNESKO-a.

Izložba će biti održana u skladu sa merama i propisima Vlade Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije grada Novog Sada.

Autor: NSHronika
Foto: Jan Valo,  Stevan Jovanović i Darko Dozet