Početna Gradske teme “Sve je moguće”: Festival nauke u Novom Sadu

“Sve je moguće”: Festival nauke u Novom Sadu

0

nauka-3-jpg_660x330

Sedmi, novosadski Festival nauke, održaće se 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. “Sve je moguće” slogan je pod okriljem kog će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.
Ovaj naučni događaja treba da predstavi, objasni i promoviše nauku na način, podjednako blizak i razumljiv svima, bez obzira na godine i obrazovanje.
Nauka prati svakodnevni život, upotpunjuje ga i čini kvalitetnijim. Ona živi i razvija se i danas, u 21. veku, ona nije samo sredstvo da se shvati svet oko nas, već je i uslov razvoja jednog društva.

Zanimljivost koju donosi Festival ove godine je i 3D štampač koji će posetiocima omogućiti da u okviru zanimljive igre, svoju 3D kreaciju i odštampaju.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednjih nekoliko meseci: “Koliko vredi diploma u Srbiji?”

Festival nauke u Novom Sadu svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 50 radionica posetiocima prikazati “da je sve moguće”.

Autor:
Foto: blogs.nature.com