Početna Gradske teme Sve škole spremne za početak školske godine, 3.800 prvaka u Novom Sadu

Sve škole spremne za početak školske godine, 3.800 prvaka u Novom Sadu

0

Sve škole u Novom Sadu su spremne za početak nove školske godine, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je na svečanom prijemu prvaka za školsku 2019/2020. godinu, koji je održan u renoviranoj Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar”, naveo da je u novosadskim osnovnim školama ove godine upisano 3.794 đaka prvaka.

Nadogradnja zgrade OŠ “Ivo Lola Ribar” realizovana je u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinice za upravljanje projektom “Istraživanje i razvoj”, kojim je predviđena modernizacija škola kreditom Evropske ivesticione banke. U Novom Sadu su na ovaj način obnovljene i OŠ “Veljko Vlahović” i “Nikola Tesla”.

– Hoću da učinimo sve da Novi Sad ne izgubi ni jedno odeljenje, da čuvamo svaku školu i da kontinuirano ulažemo u njih, ali nije suština u obnovi infastrukture, već da naša deca ostanu ovde da se školuju i da nastave da žive i rade u našem gradu i državi. Ne vredi ni najlepša škola, ako u njoj nema dece. Ponosni smo što smo uspeli ove godine iz budžeta Grada da kupimo komplet udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Novog Sada, i za to je izdvojeno 27 miliona dinara – rekao je Vučević.

Nakon priredbe povodom prijema prvaka u OŠ “Ivo Lola Ribar”, usledila je prozivka učiteljica i formiranje kolone prvaka koji su ušavši u učionice, na svojim klupama zatekli poklon u vidu ranaca sa kompletnim knjigama i sa setom svezaka i olovaka. Slično je bilo u svim novosadskim osnovnim školama. “Univerexport” je i ove godine obradovao đake prvake i darovao im prigodne poklone, što je ove godine učinjeno za čak 4000 učenika.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs