Početna Gradske teme Svečani prijem nove generacije studenata danas na platou Centralne zgrade Univerziteta

Svečani prijem nove generacije studenata danas na platou Centralne zgrade Univerziteta

rektorat_700x

Svečani prijem nove generacije studenata i studentkinja održaće se danas u 18 časova na platou Centralne zgrade Univerziteta. Tom prilikom biće uručene nagrade najboljim studentima Univerziteta, a biće predstavljeni i studenti koji su 2015/2016. školske godine postigli vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima, navodi se u pozivu. Nakon svečanosti za studente će biti organizovano druženje uz muziku.

U slučaju padavina i elementarnih nepogoda program će biti odložen. Konačna informacija o održavanju svečanosti biće objavljena na sajtu Univerziteta u ponedeljak, 3. oktobra godine u 15:30 časova, navodi se u saopštenju.

Svečano obeležavanje početka nove školske godine najavljeno je i na Prirodno-matematičkom fakultetu. U amfiteatru “Mihajlo Pupin” zgrade Departmana za matematiku i informatiku/Departmana za fiziku studentima će se obratiti dekan fakulteta prof. dr Milica Pavkov Hrvojević sa prodekanima, direktori departmana koji će ih informisati o nastavnom planu i programu za I godinu osnovnih studija i ostalim detaljima neophodnim za početak studiranja.

U 9 časova predviđeno je okupljanje studenata Departmana za biologiju i ekologiju i Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, u 10:30 časova studenata Departmana za matematiku i informatiku i Departmana za fiziku, a u 12 časova studenata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Integrisane studije.

Na prvu godinu akademskih studija na Prirodno-matematičkom fakultetu ove godine upisano je 794 studenta i studentkinja.

Svečani prijem studenata i studentkinja prve godine Poljoprivrednog fakulteta održaće se danas u 10 časova u holu ispred amfiteatra “Prof. Lazar Stojković”.

Svečani prijem za novu generaciju studenata Akademije umetnosti zakazan je danas za 10 časova, u zgradi fakulteta u ulici Đure Jakšića 7.

Autor i foto: 021