Početna Sport Vojvodina zadržala drugo mesto na tabeli savladavši Metalac

Vojvodina zadržala drugo mesto na tabeli savladavši Metalac

0

Fudbaleri-Vojvodine3

Vojvodina je zadržala drugu poziciju na tabeli Superlige i posle 11. kola pobedivši na svom terenu ekipu Metalca sa 1:0. Gol odluke je pred oko 1.500 gledalaca postigao kapiten Dejan Meleg u 13. minutu susreta. Inače, Novosađani su u finišu ostali sa igračem manje pošto je u 79. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Jovančić.

Gosti su tokom meča često imali više loptu u nogama, ali sem dve prilike u prvom poluvremenu u nastavku nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Kordića. S druge strane, crveno-beli su iskoristili rano vođstvo da relativno lako dođu do tri boda protiv neugodnog rivala u ne baš sjajnoj partiji kakve je publika na Karađorđu viđala tokom leta.

Pre početka utakmice, navijači su velikim aplauzom pozdravili paraolimpijce Borislavu Perić-Ranković, Nadu Matić i Mitra Palikuću, članove novosadskog stonoteniskog kluba “Spin” koji su na Igrama u Riju osvojili medalje za Srbiju.

U ostalim mečevima 11. kola: Javor – Crvena zvezda 2:4, Partizan – Mladost 3:1, Bačka – Voždovac 2:1, Spartak – Rad 0:1, Čukarički – Borac 1:1, Novi Pazar – Radnički 1:0 i Radnik – Napredak 0:1.

Tabela: Crvena zvezda 28 bodova, Vojvodina 26, Partizan 22, Radnički 20, Napredak 19, Mladost 18, Spartak 16, Rad 15, itd.

U narednom kolu Vojvodina gostuje u Lučanima.

Autor: 021.rs
Foto: fkvojvodina.rs