Početna Gradske teme Svečano obeležen 229. rođendan VMC-a

Svečano obeležen 229. rođendan VMC-a

0

vmc 129 4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja 229 godina postojanja Vojno-medicinskog centra Novi Sad koja je održana u Domu Vojske. Reč je o najstarijoj vojno-medicinskoj ustanovi u Evropi, a prema rečima pukovnika dr Bratoljuba Brkljače upravnika VMC-a, bolnica za sve to vreme nije prekidala rad čak ni u najtežim, ratnim uslovima.

vmc 129 7

Mi smo opšta bolnica sekundarnog nivoa, a po funkciji gradska bolnica. Namera nam je da u saradnji sa gradskom upravom još više pomognemo građanima Južnobačkog okruga, a čak i građanima iz drugih okruga mogu da se leče kod nas ako overe uput u Socijalnom – istakao je pukovnik dr Bratoljub Brkljača.

Akcija izvođenja 170 operacija u jednom mesecu za civilne osiguranike, koja je ranije najavljena povodom obeležavanja važne godišnjice, uspešno je realizovana, a kako je ocenio upravnik, opremanjem još jedne sale, bolnica će moći da nastavi tim tempom rada.

vmc 129 9

Vojno-medicinski centar je veoma važan za grad i okrug, jer svojim radom rasterećuje Klinički centar Vojvodine i Institut u Sremskoj Kamenici. Zato Grad i promoviše ovu zdravstvenu ustanovu, i trudićemo se da im i dalje pomažemo i obezbedimo što bolje uslove za rad – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao rukovodstvu i svim zaposlenima godišnjicu postojanja.

Gradonačelnik je takođe izjavio da Grad planira da sledeće godine izdvoji sredstva iz budžeta za nabavku opreme za treću hiruršku salu, što bi povećalo kapacitete bolnice za još 1000 operacija na godišnjem nivou. Kako je naglasio, namera Grada je da obezbedi što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za Novosađane i stanovnike ovog dela Vojvodine.

Autor i foto: NsHronika.rs