Početna Gradske teme Svetosavska akademija održana u osnovnoj školi u Kaću

Svetosavska akademija održana u osnovnoj školi u Kaću

0

Kac SS3

Svetosavska akademija povodom jednog od najvažnijih datuma za školstvo u Srbiji održana je i u OŠ “Đura Jakšić” u Kaću, a ove godine za kuma školske slave proglašen je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kac SS4

Za kulturno-zabavni život škole zadužena je Komisija za kulturnu i javnu delatnost, koja svake godine organizuje nekoliko lepih priredbi, a jedna od najraskošnijih je za Dan Svetog Save, i već godinama unazad škola dobija svog kuma kojeg proglašava na svečanoj akademiji povodom školske slave. Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se na gostoprimstvu i laskavoj tituli.

Kac SS5

“O Svetom Savi napisani su mnogi tekstovi i održane brojne besede, napisana mu je i prelepa himna. Prošlo je toliko vekova od njegovog rođenja, a pitanje je da li ga se sećamo 27. januara samo reda radi ili ‘put svetosavlja’ nosimo u sebi. Žitije Svetog Simeona smatra se za prvi srpski roman, a sa svojim ocem i braćom Nemanjićima Sveti Sava je osnovao crkvu i državu onakvom kakvom je mi znamo. Sveti Sava je radio na prosvećivanju koje nije samo znanje već poštovanje istine i put ka boljem životu. Spajajući rodoljublje i ljubav prema čoveku, Istok i Zapad, autokefalnost i univerzalnost, želeo je da stvori harmoniju. Ne smemo razdvajati ono što je Sveti Sava spojio, jer to je jedini mogući put nacinalnog opstanka”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao školsku slavu učenicima, nastavnicima i roditeljima u OŠ “Đura Jakšić” u Kaću.

Kac SS6

Gradonačelnik Miloš Vučević, ovogodišnji kum slave kaćke osnovne škole, obradovao je prisutne na Svetosavskoj akademiji vešću da je projekat za staro zdanje te škole završen i da ove godine počinje da se radi na tome.

Autor: NsHronika

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here