Početna Gradske teme Svetski dan zdravlja: Ekipe Hitne pomoći sutra vrše besplatne preglede

Svetski dan zdravlja: Ekipe Hitne pomoći sutra vrše besplatne preglede

svetski-dan-zdravlja-e1365085245982

Svetski dan zdravlja obeležava se u utorak 7. aprila, a tom prilikom u Novom Sadu ekipe Hitne pomoći održaće besplatnu proveru zdravlja za sve Novosađane, kao i prezentaciju svog rada.
Obeležavanje ovog dana organizuje Gradska uprava za zdravstvo.
Akcija će se održati od 10 do 12 časova u ulici kralja Aleksandra, ispred pasaža hotela Vojvodine. Mirjana Bursać, portparolka Hitne pomoći za 021 govori kako će provera zdravlja izgledati.
“U ovom intervalu ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć vršiće kontrole krvog pritiska, određivanje zasićenosti krvi kiseonikom, monitoring srčanog ritma, kao i orjentacioni ultrazvuk srca. Takođe, za sve prisutne biće demonstrirane mere pružanja prve pomoći u slučaju iznenadnog srčanog zastoja”, kaže ona.
Sve ove aktivnosti sprovode se sa ciljem provere zdravstvenog stanja građana i njihove edukacije kao i prezentacije jednog segmenta redovnih aktivnosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Iste ove aktivnosti biće sprovedene i narednog dana, 8. aprila, na trgu Branka Radičevića u Sremskim Karlovcima, u istom intervalu od 10 do 12 časova.