Početna Danas u gradu Dečiji festival “Uskršnje čarolije”

Dečiji festival “Uskršnje čarolije”

uskrsnje-carolije-jpg_660x330

Drugi po redu dečiji festival “Uskršnje čarolije”, koji će se u Novom Sadu održati od 6. do 9. aprila u holu Pozorišta mladih, novosadskim mališanima će kroz raznoliki program zabavnih i kreativno-edukativnih radionica, muziku i glumu, približiti lepotu i običaje jednog od najlepših hrišćanskih praznika.
Tokom četiri dana trajanja festivala sa decom će se družiti muzičari, kustosi, pedagozi, mađioničari, matematičari, fizičari i mali umetnici iz Beograda i Novog Sada.
Festival će danas u 10 časova, u holu Pozorišta mladih svečano otvoriti član gradskog veća zadužen za kulturu gospodin Vanja Vučenović, hor “Čarobne frulice” i članovi plesnog studija ” Professional “, nakon čega će uslediti i uskršnja radionica Dečijeg kulturnog centra “Crveno jaje” i radionica Muzeja grada Novog Sada “Ljusku od jajeta ukrasiće salveta”.

Drugi dan festivala obeležiće naučni eksperimenti za najmlađe koje su pripremili gosti iz astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda i nastavnici iz privatne osnovne škole “Mika Antić” iz Novog Sada.

U sredu 8. aprila, najmlađi posetioci i njihovi roditelji će moći da uživaju uz muzički nastup koji su pripremili Petar i Aleksandra Jelić sa drugarima iz “Kulturnog skloništa” kao omaž Vladi Divljanu.

A kako su i čime su se nekada stariji vršnjaci posetilaca festivala igrali, biće prikazano na radionici Muzeja Vojvodine, dok će se o bojama proleća raspravljati sa istoričarima umetnosti iz Spomen zbirke Pavla Beljanskog.

Nadahnuta družina iz pozorištanceta “Teatrilo” obradovaće mališane poslednji dan festivala pozorišnom predstavom “Fifi čeka Uskrs”. Taj dan obeležiće i radionice “Životinjsko carstvo skriveno na slikama” Galerije Matice srpske i likovno-literarna radionica “Ne ljuti se pričom” Gradske biblioteke Novog Sada.

Različiti programi svakog festivalskog dana počinju u 10 časova i za posetioce i učesnike “Uskršnjih čarolija” su potpuno besplatni.

Dečiji festival “Uskršnje čarolije” organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku Pozorišta mladih.

Autor: RTV
Foto: muzejvojvodine.org.rs