Početna Gradske teme Svinjci još uvek nisu izmešteni iz centra Sremske Kamenice

Svinjci još uvek nisu izmešteni iz centra Sremske Kamenice

Pig in a Pigsty

Neprijatan miris svinja širi se centrom Sremske Kamenice i tokom vrelog leta, a Komunalna inspekcija još nije sprovela gradsku odluku i izmestila tov svinja iz Ulice Lole Ribara i Zmaj Jovine.

Drugostepeni organ Gradskog veća usvojio je žalbu uzgajivača svinja i poništio rešenje inspekcije, koja je naložila da se domaće životinje izmeste iz centra Kamenice. Inspekcija je, podsećamo, u jednom domaćinstvu zatekla 13 svinja, a u drugom sedam.

Komunalni inspektor koji je vodio postupak i naložio da se svinje izmeste doneće novo rešenje, otklanjajući nedostatke iz prethodnog, saopštili su iz Komunalne inspekcije. Nisu, međutim, naveli šta je konkretno bilo sporno i zbog čega je usvojena žalba. Umesto obrazloženja, inspekcija je predočila da su 2. juna pokrenuli prekršajni postupak.

U Ulici Lole Ribara 25 i dalje je natpis “Prodajem prasiće” premda je baš zbog tog slučaja gradska Odluka o držanju domaćih životinja u martu izmenjena da bi Komunalna inspekcija imala veća ovlašćenja. Žitelji Zmaj Jovine, Lole Ribara i okolnih ulica kažu da ih ne teši što je Komunalna inspekcija podnela prekršajne prijave.

– Smrad je nesnosan – kaže za Dnevnik Milena Jurišić. – Ne mogu da otvorim prozor, a od muva ne mogu da se sklonim. Ranije sam radila baštu, ali sada ne. Ne mogu zbog neprijatnog mirisa.

– Niko nije ljubomoran na njih što se bave svinjogojstvom, vredni su ljudi, ali svinje se ne drže u gradskoj sredini i to još u blizini muzeja – kaže Zlatko Prevedan. – Deca, kada dolaze u Kamenicu na ekskurziju, drže se za noseve kada ulaze u muzej, pa Kamenicu i velikog pesnika čika Jovu pamte po smradu.

Izvor: Dnevnik
Foto: freefoto.com