Početna Gradske teme “Tamburica fest” najbolja turistička manifestacija u Srbiji

“Tamburica fest” najbolja turistička manifestacija u Srbiji

“Tamburica fest”, novosadski festival na kojem se nadmeću najbolji tamburaški orkestri iz regiona, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja “Najbolje iz Srbije 2017”.

Ova manifestacija je na događaju koji su po 13. put organizovali Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine i turizma proglašena za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji.

– Priznanje je potvrda nastojanja da objedinimo sve vrste umetnosti i negovanja naše kulturne baštine i prikažemo ih svetu. Drago nam je da smo u društvu 24 nagrađene kompanije i da smo se istakli među ostalim brendovima u Srbiji u organizaciji turističkih događaja na nivou cele Republike – rekao je direktor festivala Jovan Pejčić.

Jedanaesti po redu “Tamburica fest” se ove godine održava od 20. do 23. juna u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Posetioce očekuje bogat muzički, ali i takmičarski program na kojem se očekuje učešće orkestara iz 10 zemalja.

Podsetimo, “Tamburica fest” je prošle godine poneo i priznanje za najbolji festival etno muzike u Evropi koje mu je dodelila VAFA – svetska asocijacija festivala, umetnika i izvođača.

Izvor: 021
Foto: Promo