Početna Gradske teme Tanja Jordović: Gradonačelnik Novog Sada trebalo bi da bude nestranačka ličnost –...

Tanja Jordović: Gradonačelnik Novog Sada trebalo bi da bude nestranačka ličnost – neko koga sugrađani cene i vole

0

Tanja-Jordovic-Dom-foto-Janko-Petkovic-25

Nekadašnje zaštitno lice informativnih TV formata beogradskih televizija Tanja Jordović za Novi Sad vezana je poslednje tri godine otkako je zaposlena na Radio televiziji Vojvodine. Ova rođena Beograđanka kaže da je glavni grad Vojvodine prelep, a pred izbore koji nas za nešto manje od mesec dana očekuju osvrnula se na rad Gradske vlade u prethodnom mandatu, zaključila šta je to što bi potencijalna vlast trebalo prvo da promeni u Novom Sadu, te kakva bi osoba bila idealna na mestu prvog čoveka Srpske Atine.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Kao gost Novog Sada, odnosno neko ko tu radi, primećujem da gradu mnogo toga nedostaje. Od onog osnovnog – nedovoljan broj kontejnera za smeće, čak i malih kanti, pa grad često deluje prljavo. To bar nije bilo preskupo da se uradi. Mislim da je gradska vlast prilično otuđena od stanovnika i nedovoljno saslušava njihove probleme, kojih je, nažalost, mnogo. Osim u kampanji, naravno, kad pljušte obećanja.

Šta bi nova vlast u gradu prvo trebalo da uradi?

– Gradska vlast bi morala mnogo toga da uradi, počev od gradske kanalizacije do obnavljanja fasada divnih, starih kuća. Potrebno je sačuvati i taj posebni duh Srpske Atine kao kulturne prestonice. Aleksandar Tišma, koji je svet upoznao sa duhom Novog Sada nema ni spomen sobu, osim u svom stanu, a veličina ulice koja nosi njegovo ime nije ni prići veličini takvog pisca. Vlast bi morala da se oduži svojim znamenitim sugrađanima, a bio ih je popriličan broj.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Gradonačelnik svakog grada, ne samo Novog Sada, bi po mom mišljenju, morala biti nestranačka ličnost, neko ko je cenjen i voljen, a ne političar. Institucije da rade svoj posao i izvršna vlast, a gradonačelnik da bude počasna ličnost.

Autor: T. M.
Foto: Hello!