Početna Party Time Divna Ljubojević 23. aprila u Sinagogi

Divna Ljubojević 23. aprila u Sinagogi

0

Divna Ljubojevic  - N. Babić

Pevačica Divna Ljubojević koncertom 23. aprila u Sinagogi u Novom Sadu će, kao i prethodno 21. aprila u beogradskom Sava centra, proslaviti 25 godina rada svog hora “Melodi” i promovisati CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” (PGP RTS).

Radujem se veoma koncertu u Sinagogi! Mnogo puta sam, još od studentskih dana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa maestrom Jagustom, pevala u ovom nadahnjujućem, vibrantnom prostoru. Koncert će, kako i dolikuje, biti istog repertoara kao u Sava centru, no, verovatno zahvaljujući prirodi prostora, drugačijeg izvođačkog naboja – poručuje Divna.

Uz pripreme za beogradski i novosadski koncert, Divna se upravo najširoj javnosti predstavila u novom, potpuno drugačijem svetlu! Divna je uz pomoć Momčila Bajagića-Bajage za gitarom, i u pratnji gudačkog kvarteta “Intermeco”, izvela njegovu baladu “Od kada tebe volim ja”, gostujući u jubilarnoj 300. emisiji Ivana Ivanovića na televiziji Prva.

Divna ima predivan glas i na jedan poseban način, vrlo redak i emotivan, otpevala je ovu pesmu – kaže Bajaga.

1. Divna - N. Babić

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku “Melodi”. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” PGP RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepših dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za PGP RTS.

Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika – smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Nebojša Babić / Promo