Početna Gradske teme Tate Novosađani pomogli proizvođačima krompira iz Ivanjice

Tate Novosađani pomogli proizvođačima krompira iz Ivanjice

0

Oko 13 tona ivanjičkog krompira prodato je Novosađanima juče na Novom naselju, u okviru akcije koju je organizovala Fondacija „Tate Novosađani“.

Naime, ivanjički proizvođači krompira objavili su nedavno da će zbog niske otkupne cene početi da uništavaju ovu namirnicu. Veliki trgovinski lanci prodaju uvozni krompir po veoma niskoj ceni, pa neće da otkupe od domaćih proizvođača koji ga, takođe, nude po niskoj ceni. Zbog toga su domaći proizvođači prinuđeni da bacaju svoj proizvod. Fondacija „Tate Novosađani“ podelila je ovu vest na društvenim mrežama, a Novosađani su se odmah organizovali i kupili 13 tona krompira.

Đura Ćurčić iz ove Fondacije „Tate Novosađani“ navodi da je oko dve tone otišlo u Solidarnu kuhinju Crne kuće, grupu „Obrok za porodicu“ i jednu humanitarnu organizaciju iz Srbobrana. Preostlai krompir prodat je u džakovima od po 10 kilograma, po ceni od 18 dinara po kilogramu. Krompir je prodavan samo onima koji su se ranije prijavili.

Ćurčić ističe da je interesovanje Novosađana veliko, te da će verovatno uskoro organizovati još jednu sličnu akciju. Više informacija zainteresovani mogu dobiti u Fejsbuk grupi „Tate Novosađani“.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pixabay