Početna Gradske teme Tender za proširenje Sentandrejskog puta u narednih nekoliko dana

Tender za proširenje Sentandrejskog puta u narednih nekoliko dana

Uprava za građevinsko zemljište i investicije narednih dana raspisaće javnu nabavku za izbor izvođača radova na proširenju Sentandrejskog puta, saznaje” 021″.

Radovi na delu Sentandrejskog puta od Velebitske do Primorske ulice omogućiće da se dobije saobraćajnica bulevarskog tipa, što će omogućiti brži protok vozila u delu grada severno od kanala DTD. Radovi su procenjeni na preko 590 miliona dinara, što je jedna od najvećih investicija u gradu u ovoj godini, a novac su zajednički obezbedili Grad, Pokrajina i Putevi Srbije.

– Za izgradnju druge kolovozne trake, rekonstrukciju postojeće i izgradnju javnog osvetljenja, sredstva će obezbediti “Putevi Srbije”, Uprava za kapitalna ulaganja APV i Grad Novi Sad, dok će izgradnju režijskih saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza, atmosferskog kolektora, vodovoda i semafora finansirati Pokrajina i Grad. Procentualno učešće u finansiranju navedene investicije iznosi – 35% Novi Sad, 35% Vojvodina i 30% “Putevi Srbije” – navode u UGZI-ju.

Prema projektu, gradiće se saobraćajnica ukupne dužine 1.380 metara od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice i tu je predviđena izgradnja i rekonstrukcija kolovoza sa razdelnim ostrvom, izgradnja servisnih saobraćajnica širine od 3,5 do 5 metara, pešačkih staza sa obe strane, biciklističke staze sa jedne strane, javnog osvetljenja, atmosferskog kolektora, vodovoda i semafora.

Dodajmo i da su sa ovim radovima blisko povezani i radovi na rekonstrukciji postojećeg Sentandrejskog mosta koji su nedavno počeli, kao i gradnja brata blizanca ovog mosta čije projektovanje stoji jer je pre nekoliko meseci uložen prigovor na tender i Komisija za odlučivanje o prigovorima do sada još nije donela odluku.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay