Početna Gradske teme Terasa splava na Ribarcu potopljena za vreme maturske žurke

Terasa splava na Ribarcu potopljena za vreme maturske žurke

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuisano sa splava čija je terasa u jednom momentu počela da tone.

Dnevnu žurku za maturante organizovao je splav “Džoli Rodžer” na Ribarcu, a terasa plovila je u jednom trenutku, od siline tereta, počela da tone. Učenicima je voda odjednom došla do gležnjeva i potapanje je bilo neizbežno. Na splavu je bilo više stotina tinejdžera, mnogo više nego što može da nosi. Terasa splava je ubrzo potopljena.

– Dramatičnim događajima danas u Novom Sadu dodajmo i to da novosadski maturani umalo nisu završili u Dunavu kada je splav na kojem je organizovana maturantska žurka počeo da tone. Domaćini nisu vodili računa o nosivosti splava, pa je splav najpre počeo da se ljulja a onda i da tone u vodu. Deca su se izvukla samo sa mokrim nogama, ali ne smem ni da razmišljam šta je sve još moglo da se dogodi – objavio je otac jednog maturanata na svom Fejsbuk profilu.

– Očigledno je da se mora pooštriti kontrola takvih objekata i preduprediti da se ovako nešto ponovi. Jer sad je sve dobro prošlo (deci je čak bilo i zabavno), ali ako se ponovi, pitanje je da li će imati srećan kraj. Onda može biti kasno – pojašnjava ovaj roditelj u razgovoru za Luftiku.rs.

– Maturanti su bili iz različitih škola, a koliko nas je bilo ne znam. Nekoliko stotina, sigurno. Zabavljali smo se uz muziku, plesali i igrali, a u jednom trenutku smo odjednom stajali u vodi. Osetilo se tonjenje. Muzika je stala, čulo se strašno škripanje dasaka i sajli. Krenuli smo da bežimo ka izlazu, nastao je krkljanac. Neki su skočili su Dunav. Svi smo uspeli da izađemo na obalu. Stajali smo preplašeni, maturske haljine i odela su bili mokri, ali svi smo bili živi – opisuje ovaj događaj jedan maturant.

Na ulazu na splav “Džoni Rodžer” stoji napis: “Lokal u pripremi”. Vlasnik lokala nije bio raspoložen za razgovor.

Upitan da li plovilo ima neophodne bezbednosne dokumente, samo je rekao: “Pitajte Kapetaniju”.

Izvor: Luftika/Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay