Početna Gradske teme Tim sa Filozofskog fakulteta istražuje prilagođenost uslovima ograničenog socijalnog kontakta

Tim sa Filozofskog fakulteta istražuje prilagođenost uslovima ograničenog socijalnog kontakta

Istraživački tim sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu proverava prilagođenosti uslovima ograničenog socijalnog kontakta kod sportista, rekreativaca i onih koji se ne bave sportom.

Očekuju da će rezultati istraživanja doprineti boljem uvidu u kapacitete i mehanizme adaptacije na novonastalu kriznu situaciju izazvanu proglašenjem pandemije i vanrednog stanja.

“Nadamo se da će se na osnovu rezultata moći dati smernice za jačanje kapaciteta za prevladavanje prinudne socijalne izolacije, te za uspešno suočavanje sa sličnim situacijama u budućnosti, poput nedostatka željenog socijalnog kontakta”, saopštava istraživački tim.

Istraživanje je anonimno, odnosno nikakvi lični podaci od učesnika neće biti traženi. Popunjavanje upitnika traje oko 15 minuta. Jedini uslov za učešće u istraživanju je da ste punoletni. Upitniku možete pristupiti OVDE.

Istraživački tim čine prof. dr Bojana Dinić sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Aleksandar Oparnica, menadžer produkcije i maratonac i Jovana Rastović, dipl. psiholog i psihoterapeut.

Izvor: 021
Foto: Pixabay