Početna Gradske teme Tiodorović: Tražićemo da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu

Tiodorović: Tražićemo da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu

0

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović rekao je da će na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu, jer to predstavlja rizik za širenje virusa korona.

Tražićemo da se zabrane okupljanja na trgovima, da odlažimo muzičke svečanosti za neka bolja vremena, jer je to ograman rizik. Na takve koncerte uglavnom dolaze mladi ljudi, a znamo da je među njima malo vakcinisanih – rekao je Tiodorović.

On je naveo da je teško uvesti kovid propusnice za koncerte na otvorenom, zbog kontrole.

Ko će da kontroliše u toj masi kovid propusnice. To je iluzija. Hajde da pogledamo šta se dobija događajem na trgovima. Znam da mladima treba opuštanje, posebno pred Novu godinu, ali situacija je i dalje vrlo ozbiljna – naveo je on.

Napominje da pad broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana ne sme da nas zavara, da smirivanje situacije treba iskorititi za vakcinaciju i njenu promociju. Podseća da proslava na trgovima nije bilo ni prošle godine.

Inače medicinski deo Kriznog štaba već dugo traži da se ograniče okupljanja. Sada je na snazi mera po kojoj je dozvoljeno okupljanje do 500 ljudi, dok su lekari tražili da se smanji na pet osoba.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay