Početna Gradske teme Tivat i Novi Sad primer za multikulturalnu saradnju dva grada

Tivat i Novi Sad primer za multikulturalnu saradnju dva grada

Predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je u četvrtak sa Andrijom Petkovićem, predsednikom Skupštine opštine Tivat.

Na početku razgovora predsednica je poželela dobrodošlicu gospodinu Petkoviću i izrazila zadovoljstvo što je došlo do ovog susreta kao jednog u nizu buduće saradnje dva grada, saradnje dva parlamenta, dve institucije kroz međusobnu podršku u organizovanju mnogih kulturno-umetničkih manifestacija.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što je predsednik Petković posetio prvo naš grad po stupanju na funkciju – rekla je Marinković Radomirović i dodala da je Tivat bio često zastupljen i na Novosadskom sajmu, ali i inače kroz manifestacije, a svakako će, kad nam epidemiološke mere to dozvole, ta saradnja biti obnovljena.

Iako sputanih i ograničenih mogućnosti zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, koja je svakako najteže pogodila turizam, očekujemo da se naša tradicionalno dobra saradnja u narednom periodu nastavi i proširi – naglasio je Petković, i dodao da je novo rukovodstvo Tivta usmereno na njegov razvoj i modernizaciju, pre svega u korist njegovih građana. –

Zahvalivši se na dobrodošlici i istaknutoj spremnosti za nastavak saradnje, gospodin Petković je iskoristio današnju posetu i da pozove predsednicu da što skorije poseti Tivat, ali i da joj se zahvali što mu je među prvima uputila čestitku nakon preuzimanja funkcije predsednika Skupštine opštine Tivat.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay