Početna Gradske teme Tokom „Štrand festa“ prikupljeno 161.900 dinara za ŠOSO „Milan Petrović“

Tokom „Štrand festa“ prikupljeno 161.900 dinara za ŠOSO „Milan Petrović“

0

skola_milan_petrovic

Ovogodišnji “Štrand fest” koji je proteklog vikenda održan na novosadskoj gradskoj plaži, sem sjajno organizovanog programa, ostaće upamćen i po humanitarnoj akciji namenjenoj ŠOSO “Milan Petrović”. Tokom festivala koji je posetilo više od 22.000 građana, sakupljeno je 161.900 dinara kao pomoć za nabavku indukcione petlje i “Ceragem” aparata za učenike ove škole. Iskreno se nadamo da će ova suma novca, dar posetilaca “Štrand festa”, biti od velike pomoći prilikom nabavke pomenutih aparata.

Udruženje “Prevent”, kao organizator Festivala i JKP “Gradsko zelenilo” kao domaćin, koriste priliku da se zahvale svim ljudima dobre volje koji su donirali novac u humanitarne svrhe, medijima koji su dali veliku podršku akciji, a posebno sponzoru manifestacije – firmi “Bio fish” D.O.O. iz Apatina koja je donirala tonu i po ekološki uzgajane ribe za potrebe “Štrand festa”. Veliku zahvalnost dugujemo i Gradskoj upravi za kulturu koja je podržala ovaj događaj.

Tokom festivala direktor JKP “Gradsko zelenilo” Aleksandar Bogdanović svečano je uručio čekove sa pomoći koja je prikupljena u okviru akcije “Humani ponedeljak” na Štrandu roditeljima Radeta Šijaka, Filipa Marjanovića i Nikole Milovanovića. Time je ovogodišnja akcija “Humani ponedeljak” “Gradskog zelenila” simbolično završena, ali humanitarne akcije našeg preduzeća biće nastavljene i u narednom periodu. Podsetimo na kraju da su ove godine posetioci Štranda donirali 2.039.758 dinara za lečenje 12-oro dece i dvoje naših odraslih sugrađana.

Autor i foto: NsHronika.rs