Početna Gradske teme Osvanuli novi plakati sa porukama “Marš a ne šetnja”

Osvanuli novi plakati sa porukama “Marš a ne šetnja”

0

grafiti-mlada-vojvodina-separatizam-beta-dragan-gojic

Plakati sa porukama “Marš a ne šetnja”, koje je potpisala organizacija Mlada Vojvodina, osvanuli su jutros u Novom Sadu. Na crno-belim plakatima manjeg formata piše “Izdajnici!!! Marš a ne šetnja!!!”, sa potpisom Mlade Vojvodine i tri zvezdice sa vojvođanske zastave.
Za danas u 16.00 sati u centru Novog Sada Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub zakazali su protestnu “Šetnju za Vojvodinu”, a Mlada Vojvodina je prošle sedmice poručila da neće učestvovati u toj šetnji.

Ta organizacija je optužila Vojvođansku partiju i Vojvođanski klub da rade na “obesmišljavanju republikanske ideje” i da su “plaćenici” predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića.

Način na koji se oni bore za Vojvodinu je samo obesmišljavanje republikanske ideje od finansijera iz Beograda. Mlada Vojvodina smatra da treba organizovati Marš za Republiku!“, ranije je saopštila ta organizacija.

Mlada Vojvodina se ogradila i od Lige socijaldemokrata Vojvodine i pozvala tu stranku da prestane da “obmanjuje javnost” i da počne “radikalizaciju vojvođanskog pitanja”.

Mlada Vojvodina je prošle sedmice u više vojvođanskih gradova ispisivala grafite “Vojvodina = Katalonija”.

Autor i foto: Beta, Dragan Gojić