Početna Gradske teme Završetak radova na vrelovodnim cevima na Novom naselju očekuje se do početka...

Završetak radova na vrelovodnim cevima na Novom naselju očekuje se do početka grejne sezone

1

radovi_nn_1

Na više lokacija na Novom naselju, gde su tokom letnjih meseci raskopane ulice i dvorišta zbog postavljanja novih vrelovodnih cevi, završetak radova očekuje se do početka grejne sezone, odnosno do 15. oktobra.

U Ulici Kaće Dejanović počeli su radovi na asfaltiranju. Tu je rok za završetak svih radova subota 10. oktobar.
U ovoj ulici je rekonstruisano 1.673 metra dotrajalog vrelovoda. Radove je izvodio konzorcijum na čelu sa kompanijom “Graditelj NS”, koja je u obavezi i da površinu dovede u tehnički ispravno stanje. Međutim, ovde treba biti skeptičan s obzirom kako gradi kompanija “Graditelj NS”, a podsetimo samo na zgradu od jednog sprata na Bulevaru Jovana Dučića koju zida već četiri godine i gde je rok za završetak prolongiran za još najmanje godinu dana.

radovi_nn_5

U Ulici Partizanskih baza su takođe počeli radovi na asfaltiranju i u toku je dovođenje površine u tehnički ispravno stanje. Za ove radove zadužena je kompanija “Put invest” i rok za završetak je 15. oktobar.
Radove na rekonstrukciji 1.198 metara trase vrelovoda izvodio je konzorcijum na čelu sa kompanijom “Energo tehna”.

radovi_n_8

Privode se kraju mašinsko-izolaterski radovi u Ulici Bate Brkić. Rok za završetak mašinsko-izolaterskih radova je četvrtak 8. oktobar, a građevinskih 21. oktobar nakon čega sledi dovođenje površine u tehnički ispravno stanje.
Radove na rekonstrukciji 980 metara vrelovoda izvodi konzorcijum na čelu sa preduzećem “Bulevar kompani”, dok je za dovođenje površine u tehnički ispravno stanje ugovorom predviđena kompanija “Put invest”.

radovi_nn_7

Završeni su radovi na izgradnji vrelovoda duž Ulice Bate Brkića, od Ulice Đorđa Krstića do Satelitske pijace. Još uvek se radi u Ulici Braće Dronjak i tu bi takođe sve trebalo da bude gotovo do početka grejne sezone.

radovi_nn_3

Ranije su završeni radovi i u Ulici Dušana Danilovića, pa sada radnici Zelenila sređuju razrovane zelene površine.

Radovi na rekonstrukciji dotrajalih deonica vrelovoda koji se izvode na Novom naselju neće ugroziti početak grejne sezone za potrošače koji žive na navedenim adresama, navode za 021 u Toplani.
Vrelovodne cevi su položene u rovove, povezane su, i do početka grejne sezone vrelovodna mreža u ovom delu grada, biće u funkciji.

Novosadska toplana godinama unazad radi na rekonstrukcijama dotrajalih delova vrelovoda i vrelovodnih priključaka na Novom naselju, koji se zbog visokih podzemnih voda nalaze u “agresivnoj” sredini, jer su rađeni starom tehnologijom i bili su podložni koroziji.
U ovom preduzeću kažu da će se rekonstrukcijom i primenom nove tehnologije postavljanja predizolovanih cevi, obezbediti kontinuirano snabdevanje korisnika toplotnom energijom kao i smanjenje gubitaka na mreži.

radovi_nn_9

Toplana je inače tokom leta rekonstruisala ukupno oko 9 kilometara trase vrelovoda, od kojih je 5 kilometara samo na Novom naselju.
Rekonstrukcije vrelovoda i vrelovodnih priključaka urađene su još na Limanu 4 u bloku Balzakove ulice i Jožefa Marčoka, na neparnoj strani Balzakove ulice, od Bulevara cara Lazara do Bulevara despota Stefana, u zoni raskrsnice Ilije Birčanina i Hadži Ruvimove ulice na Novoj Detelinari, u Branislava Nušića, Milana Simovića i u Ulici Stanoja Stanojevića.

Pored navedenih, privode se kraju mašinsko-izolaterski i građevinski radovi na Bulevaru oslobođenja u Ulici Narodnog fronta.

Autor: 021.rs
Foto: S.K.

1 KOMENTAR

  1. kaće biti završeni Radovi na Novom Naselju.do kog datuma dokle imate rok da završite.radove.ulici Bate Brkića.

Comments are closed.