Početna Gradske teme Traže se radnici za kovid bolnicu na Mišeluku

Traže se radnici za kovid bolnicu na Mišeluku

0

Klinički centar Vojvodine planira da, u kratkom periodu od narednih mesec dana, na određeno primi čak 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku, piše 021.rs.

Upravo raspisani konkursi KCV otvoreni su svega osam dana.

Administrativni i tehnički radnici biće primljeni za rad na tri meseca, dok se medicinari primaju na šest meseci.

Kako piše 021, na spisku traženih administrativnih radnika je njih devetoro – pravnici i pravni pomoćnici, poslovni sekretari, ekonomisti i finansijski saradnici, kao i 133 tehničkih radnika – inženjera, programera, tehničara, savetnika, domara, vozača, vatrogasaca, stolara, moleri, zidari, kuvari, mesari, servirke, spremačice…

U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara nalazi se potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traži se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa.

Oglašeno je i radno mesto za magistra farmacije i šest biohemičara.

KCV je u potrazi i za ukupno 939 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom. Planirano je zapošljavanje čak 811 medicinskih sestara/tehničara, 40 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, 10 farmaceutskih tehničara, 30 fizioterapeutskih tehničara…

Medicinari moraju da imaju prethodno iskustvo u struci, a dužina staža varira u zavisnosti od profila. Tako magistar farmacije i biohemičari treba da imaju šest meseci radnog iskustva, lekari opšte prakse i tehničari najmanje šest meseci, specijalisti tri i po godine, a subspecijalisti najmanje četiri i po godine rada u struci.

Obaveštenje o terminima za razgovor sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove oglasa biće objavljeno na sajtu KCV, a oni koji se ne odazovu na poziv za razgovor biće automatski diskvalifikovani. Odluka o izboru kandidata biće doneta u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa i biće objavljena na sajtu KCV, piše u javnom oglasu.

Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra, u više navrata su najavljivali nadležni.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Ministarstvo odbrane