Početna Gradske teme Traži se firma koja će graditi solidarne stanove na Novom naselju

Traži se firma koja će graditi solidarne stanove na Novom naselju

0

Izgradnja solidarnih stanova u Ulici Momčila Tapavice trebalo bi uskoro da počne, s obzirom na to da je Stambena agencija Novog Sada raspisala javnu nabavku za izvođače radova.

U Momčila Tapavice na Novom naselju trebalo bi da se izgradi 200 solidarnih stanova u okviru stambeno-poslovnog objekta, koji je i tema javne nabavke. Zgrada će imati ukupno pet spratova, a po okončanju radova će se konkursom odrediti koji socijalno ugroženi građani će imati pravo da se usele.

Zbog nedostatka novca da se ceo posao uradi odjednom, Stambena agencija će radove podeliti u faze. Prva faza obuhvata arhitektonsko-građevinske radove, izgradnju vodovodnog i kanalizacionog sistema, elektroinstalacije, telekom i signalne instalacije i mašinske instalacije. Zgrada bi, u najboljem slučaju, trebalo da bude završena naredne godine, kad se obezbedi i preostali novac. Za prvu fazu radova obezbeđeno je 116 miliona dinara bez PDV, a za celokupan posao potrebno je oko 200 miliona dinara (167 miliona + PDV).

Koja firma će izgraditi solidarne stanove biće poznato 3. decembra, na otvaranju ponuda. Biće odabran ponuđač koji je ispunio sve uslove i ponudio najnižu cenu za posao.

Početak izgradnje solidarnih stanova u Momčila Tapavice već godinama je tema, a naročito nakon što je pokrenuta istraga zbog izgradnje stanova identične namene u Kisačkoj ulici. Firma GAT, koja je izgradila 35 stanova u zgradi u Kisačkoj ulici, dobila je ovaj posao na tenderu Stambene agencije i Poslovnog prostora aprila 2014. godine. U novembru 2015. policija je protiv vlasnika firme podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ponudu za ovu nabavku zasnovao na lažnim podacima. Istraga je u toku, pisao je CINS.

Povodom ove nabavke bila je podneta još jedna krivična prijava. Advokat firme koja je izgubila na tenderu, Best izgradnja, podneo je prijavu protiv zaposlenih u Stambenoj agenciji, ali ona je bila odbačena.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay