Početna Gradske teme Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici prvi “urbani džep” koji će biti...

Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici prvi “urbani džep” koji će biti uređen

Prvi “urbani džep” koji će biti uređen u sklopu uređenja 46 mikrolokacija u Novom Sadu biće Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici.

Uređenje ovog prostora će trajati 74 kalendarska dana i to će raditi firme “Korali” iz Kraljeva, “Graditelj NS” i “KLM inženjering TM” iz Novog Sada koje su ovaj posao dobile kao jedini ponuđači na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Arhitektonsko rešenje za uređenje ovog trga urađeno je u sklopu konkursa koji je proletos sprovela Fondacija “Novi Sad 2021” u okviru priprema za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

UGZI sprovodi i poslove za pripremu radova u Kovilju, na južnom Telepu i Detelinari. Tender za tehničku dokumentaciju i projektanta za južni Telep nije uspeo, pa se očekuje da uskoro bude raspisana nova javna nabavka, koja je procenjena na vrednost od 1,4 miliona dinara.

Za uređenje “urbanog džepa” na Detelinari odabrani su projektanti “Andzor engineering” i “Godea company” po ceni od skoro 1,5 milion dinara sa PDV-om, dok mikrolokaciju u Kovilju takođe po istoj ceni projektuje “Andzor engineering”.

UGZI je završio i tender za uređenje “malih urbanih celina”, odnosno uređenje javnih površina za koje tačne adrese nisu poznate, a u konkursnoj dokumentaciji samo se navodi da su u širem centru grada. Kao jedini ponuđač posao su dobile firme “Korali” iz Kraljeva i “Kruševacput” iz Kruševca po ceni od 10,3 miliona dinara sa PDV-om i rokom izvođenja radova od 74 kalendarska dana.

Iz tenderske dokumentacije se vidi da će UGZI kupiti 118 klupa, 132 korpe, 33 nosača za bicikle i jednu nadsrešnicu za ove lokacije.

Izvor: 021