Početna Gradske teme Vučević: Radovi na gradnji muzičko-baletske škole idu po planu

Vučević: Radovi na gradnji muzičko-baletske škole idu po planu

Do kraja januara biće završeni kompletni radovi na konstrukciji nove zgrade Muzičke i baletske škole na Limanu 3, zidanju fasadnih i pregradnih zidova kao i radovi na postavlјanju bravarije nakon čega će uslediti unutrašnji radovi.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je zadovoljan kako se radovi odvijaju, s obzirom na to da je bilo i kašnjenja u jednom periodu.

– Cilј je da na leto možemo da raspišemo javnu nabavku za treću fazu, kako ne bismo imali prazan hod u izgradnji ove zgrade ukupne bruto površine oko 15.000 kvadrata koja će biti najmodernija u ovom delu Evrope. Učenici, profesori, kao i svi oni koji će koristiti kapacitete škole, imaće najbolјe uslove, a verujem da ćemo dočekati godinu titule EPK sa najmodernijom koncertnom dvoranom – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je izgradnja Muzičko-baletske škole i koncertne dvorane jedna od najvećih investicija i najvećih projekata za Novi Sad.

– Imajući u vidu da su i Baletska i Muzička škola podstanari poslednjih nekoliko godina, a nakon restitucije objekata u kojima se nalaze, Grad je doneo odluku da izgradi potpuno novu, najmoderniju školu sa svim sadržajima i kapacitetima koji su projektovani za naredne godine, odnosno buduće generacije. Predviđeno je da Muzička škola može da primi 1.500 učenika sa 200 profesora, Baletska 600 učenika sa 60 profesora, a po prvi put u Novom Sadu ćemo imati dve koncertne dvorane i to veliku sa 432 mesta i malu, iznad nje, sa oko 150 mesta.

Muzička i baletska škola sa koncertnom dvoranom gradi se na Bulevaru cara Lazara. Grad je do sada finansirao radove sa preko milijardu dinara, dok je treća faza radova procenjene vrednosti oko 700 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs