Početna Gradske teme Tri miliona dinara za projekat spajanja Novog naselja i Veternika

Tri miliona dinara za projekat spajanja Novog naselja i Veternika

Uprava za građevinsko zemljište i investicije izdvojiće 2.850.000 dinara sa PDV-om za projektovanje produžetka Bulevara Jovana Dučića, u pravcu Veternika.

Tehničku dokumentaciju će izraditi preduzeće “GMP Gramont NS”, koje se na tender javilo zajedno sa firmama “Tehnika” iz Vršca i “Vojvodinaprojekt” iz Novog Sada. Oni su dali bolju ponudu od “Šidprojekta”, “Centralne putne laboratorije” i “Geopanonije”, koji su zajedno ponudili nekoliko desetina hiljada dinara višu cenu.

Ovaj posao je sklopljen u pregovaračkom postupku, jer je UGZI prethodno imao neuspele tendere za projekat. Ponude su bile poslate firmama “Vojvodinaprojekt”, “Gramont-NS”, “VIA-inžinjering” i “AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut”, a odazvale su se dve firme koje su zajedno nastupile, dok je drugi ponuđač poslao ponudu, iako nije bio pozvan.

Podsetimo da je planirano da se Bulevar Jovana Dučića produži za oko 330 metara ka Ulici Dragoslava Srejovića, a na spoju bi se nalazio kružni tok. S obzirom na to da je “GMP Gramont NS” dao ponudu od 120 dana kao rok za izradu tehničke dokumentacije, a i u programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu još nema pomena ovih radova, izvesno je da pre 2019. godine probijanje bulevara ka Veterniku neće ni početi.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay