Početna Gradske teme Tri novosadske osnovne škole do početka školske godine u novom ruhu

Tri novosadske osnovne škole do početka školske godine u novom ruhu

Do početka nove školske godine ostalo je malo više od mesec dana, a dok traje raspust, u toku su rekonstrukcije tri novosadske osnovne škole: “Ivo Lola Ribar”, “Đura Daničić” i “Prva vojvođanska brigada”.

Osnovna škola “Ivo Lola Ribar” od septembra će dočekati đake sa novim, uređenim prostorijama i dvorištem, za čiju obnovu je izdvojeno više od 50 miliona dinara.

“To je nadogradnja dela škole iznad fiskulturne sale, to su radovi u dvorištu zgrade, radovi na nadogradnji uličnog dela objekta, i od 1. septembra će biti završeni svi ti radovi, a takođe, u toku su pripremni radovi u samom dvorištu na postavljanju tartan podloge, na sportskom igralištu u okviru škole”, objašnjava Lidija Tomaš, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

Dogradnjom dela prvog sprata Osnovna škola “Prva vojvođanska brigada” dobiće šest novih učionica, a u toku je i montiranje pet interaktivnih tabli. Planira se i adaptacija sportskog terena, a radovi u vrednosti od 59 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta. Prvi put posle skoro šest decenija postojanja, radovi se izvode i u Osnovnoj školi “Đura Daničić”.

“Kompletan prostor će biti iskorišćen za produženi boravak koji je jako urgentan i koji nam je potreban zbog velikog broja dece. Za prvi i drugi razred u produženom boravku, za otprilike stotinak učenika, toliko će biti najmanje u tom produženom boravku, a nešto više od 250 kvadrata se gradi”, kaže Obrad Ostojić, direktor Osnovne škole “Đura Daničić”.

Pored pomenutih rekonstrukcija, planira se i izrada projekta za izgradnju nove škole u naselju Jugovićevo, koja bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay