Početna Gradske teme Proverava se bezbednost novog igrališta u Limanskom parku

Proverava se bezbednost novog igrališta u Limanskom parku

Gradska uprava će proveriti da li je izvođač radova novog dečijeg igrališta u Limanskom parku sve uradio po bezbednosnim propisima. Reagujući na primedbe građana da se radovi izvode mimo građevinskih propisa, u Gradu navode da je sve u skladu sa zakonima, jer se postavlja „urbani mobilijar“, piše 021.

Provera bezbednosti dečijeg igrališta će se obaviti nakon pritužbi građana koji su primetili da su nove sprave na igralištu direktno ankerisane ili zašrafljene u tartan podlogu. Novosađani koji su primetili ove propuste i to objavili na Fejsbuku, kažu da se čak i uvidom u skice u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku ovih radova vidi da nešto nije kako treba.

Oni navode da je, na primer, ljuljaška zašrafljena za tartan podlogu, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da treba da bude 60 centimetara ispod zemlje. A ankeri penjalice piramide je trebalo da budu na 1,2 metra ispod površine, a oni su na samoj površini podloge.

Radovi u Limanskom parku nisu još gotovi. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije navode da će proveriti kako su izvedeni radovi.

– Napominjemo da radovi na izgradnji dečijih igrališta na svim predviđenim lokacijama, a u skladu sa ugovorenim rokom, još traju. Nadzorni organ ove Uprave, zajedno sa izvođačem radova, obići će predmetne lokacije i konstatovati gde je eventualno potrebno intervenisati pa će, shodno tome, izvođaču biti naloženo da izvrši neophodne korekcije – kaže se u dopisu poslatom 021.rs.

Radove u Limanskom parku izvode firme „Pejkom“ i „Freaks Division“ iz Beograda po ugovoru od kraja aprila u vrednosti od skoro 45 miliona dinara sa PDV-om. Oni sem ovog dečijeg igrališta rade, u sklopu iste nabavke, i rekonstrukciju igrališta i gradnju „zip lajna“ na Bulevaru Evrope (između Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove), Štrandu (blizu špica) i još tri druge lokacije, kao i gradnju malog skejt parka za decu u Limanskom parku.

Ovo nije jedini posao koje ove firme rade u Limanskom parku, jer su nakon ponovljenog tendera krajem juna dobili posao rekonstrukcije postojećeg skejt parka i gradnju dva basket terena. Ovaj tender je obuhvatio i gradnju basket terena u Ulici Dimitrija Avramovića i još bar jednoj nedefinisanoj lokaciji u gradu. Ovaj posao „Pejkom“ i „Freaks Division“ iz Beograda zajedno sa „GC Simkon“ iz Kragujevca rade po ceni od skoro 37,5 miliona dinara sa PDV-om.

Izvor: 021
Foto: Pixabay