Početna Gradske teme Tribina “Ja imam moć” na Štrandu

Tribina “Ja imam moć” na Štrandu

plasmatis_akcija

Udruženje “Plasmatis” i grupa građana “Dva minuta tišine” pozivaju sve Novosađane na tribinu o civilnom angažovanju u subotu, 22. avgusta na Štrandu. Kako navode organizatori, cilj tribine je da se dođe do odgovora – kako da postanemo društvo od akcije, a ne reakcije, te koja su naša prava garantovana Ustavom. Ostale teme su i bezbednost i vršnjačko nasilje, kao i segment posvećen trenutnim ekološkim problemima.

Među njima je, kako se navodi, zagađenje Dunava, a svi posetioci i učesnici moći će da potpišu peticiju za pooštravanje kontrole onih koji zagađuju reku ispuštanjem otpada.
Grupe traže i hitno postavljanje prečistača na postrojenja koja “Dunav doživljavaju kao kanalizaciju”.

U okviru akcije ‘ja imam moć’, prikupljamo i novac kojim se planira kupovina računara za Dunju Jovanović, devojčicu kojoj predstoji izolacija zbog komplikovane transpantacije koštane srži“, navode u “Plasmatisu”.

Govornici na tribini su: docent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Dragana Ćorić, sociološkinja Bojana Kulačin, inicijator “Marijinog zakona” Slobodan Jovanović i predstavnik “Dva minuta tišine” Vladimir Jovanović.
Moderator tribine je Vanja Marčić Sulomar iz “Plasmatisa”.
Tribina će trajati od 18 do 21 čas.

Autor i foto: 021.rs