Početna Gradske teme Lisje: Odgovor Blicu dostavili smo u nedelju

Lisje: Odgovor Blicu dostavili smo u nedelju

lisje_jkp

JKP “Lisje” saopštilo je danas da je odgovore na pitanja novosadskog dopisništva Blica o platama honoraraca u ovom preduzeću dostavilo u pismenoj formi 26. jula u 19:09 časova.

To znači da novinari nisu odgovore iz ovog javnog preduzeća dobili mejlom, faksom ili poštom već je kurir najverovatnije posetio dopisništvo koje se nalazi u Ulici vojvode Mišića pa naišao na zaključana vrata i više nije dolazio.
Inače, 26. jula je bila nedelja, dan kada državna preduzeća, a ni privatna tog dana i u tom periodu ne rade. U redakciji Blica za 021 kategorički tvrde da nikakve odgovore nisu dobili ni posle tri nedelje na pitanja: na kojim radnim mestima su uposleni honorarci i koliko su plaćeni mesečno za te poslove, što znači da nisu dobili ni obaveštenje da je ih je neko posećivao u vreme kada nije radno vreme.
Uprava JKP “Lisje” je ustvari reagovala je na današnji tekst u tom listu u kom se navodi da za angažovanje 25 honoraraca izdvajaju i po 110.000 mesečno, iako njihov angažman preko studentskih zadruga ne košta više od 45.000, a u reagovanju se pominje i Demokratska stranka čiji je odbornik Goran Radojev bio sagovornik u tekstu.
U Lisju tvrde da oni radnike na privremenim i povremenim poslovima plaćaju 34.000 dinara sa pripadajućim troškovima i dodaju:
Toliko o astronomskim honorarima, koje spominje Demokratska stranka. Odakle pravo nekome, ko je od 2008. – 2012. godine u Lisju zaposlio 99 ljudi, mahom u administraciji, što je na mesečnom nivou ovo preduzeće koštalo 8.5 miliona, da iznosi ovakve neistine, osim ako ne želi i na ovakav način da prikrije pogubnu politiku rukovođenja javnim komunalnim preduzećima u vremenu kad su bili na njihovom čelu. Navodi da je Lisje pre dve godine imalo više od 100 miliona dinara minusa su tačni, ali je to posledica upravo bahatosti onih koji to spočitavaju nama. Preduzeće danas posluje pozitivno, plate se isplaćuju uredno, nema novih zaduživanja, kao ni zapošljavanja“, kažu u tom novosadskom preduzeću.

17.08.2015. 09:11

JKP “Lisje” će za plaćanje 25 privremenih radnika potrošiti 16,5 miliona dinara. Kada se to preračuna po radniku, ispada da će ovo javno preduzeće mesečno za svakog “honorarca” izdvojiti 110.000 dinara.
Ovo je velika suma za jednog honorarca, jer kako navodi Blic, u studentskim zadrugama kažu da u proseku za jednu ovako angažovanu osobu treba izdvoji oko 45.000 dinara sa svim doprinosima. Podsetimo, zapošljavanje privremenih radnika u Lisju usledilo je nakon što je prošle godine dato čak 60 miliona dinara za otpremnine 109 radnika.
U ovom gradskom preduzeću nisu ni posle tri nedelje odgovorili na pitanja novinara tog lista o razlozima za angažovanje privremene radne snage, kao i zbog čega njihovo angažovanje košta 110.000 dinara.

Autor i foto: Blic, 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here