Početna Kultura Filmsko veče u zajedničkom vrtu galerija

Filmsko veče u zajedničkom vrtu galerija

el-pozivnica---filmsko-vece,-mladi-pesnik,-20--avgust-

U četvrtak, 20. avgusta u 21.00 sat u zajedničkom vrtu galerija biće održano Filmsko veče u organizaciji Galerije Matice srpske, Udruženja Cinema city i Francuskog instituta u Srbiji. Publika će imati prilike da pogleda francuski film Mladi pesnik u režiji Demjen Manivela (Demien Manivel).

Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog zajednički realizuju manifestaciju Leto u vrtu galerija 2015. sa željom da sugrađanima ponude zanimljiv i raznovrstan kulturno-umetnički program u vrelim letnjim večerima. Promovisanjem kulture evropskih i svetskih naroda, Galerija i Spomen-zbirka doprinose shvatanju i razumevanju šireg konteksta svetske kulturne baštine i njenog očuvanja.

Tek izašao iz tinejdžerskih godina, Remi sanja da postane pesnik i uzbudi svet svojim snažnim i nezaboravnim stihovima. Tražeći inspiraciju u nesnosno vrućem gradu Sete, sa olovkom i notesom u ruci, Remi je odlučan da napiše svoju poemu… Ali gde početi? Provodeći vreme u kontemplaciji pored mora? Penjući se na planinu? Slušajući pesmu ptica? Odlazeći u biblioteku? Pronalazeći svoju muzu? U barovima? Na groblju? Pod vodom? I ako ništa od toga ne deluje, onda pijući, pijući i pijući još dok iskra inspiracije ne upali.

Ulaz je slobodan, a uz kvalitetan program posetioci će se moći osvežiti uz limunadu i kokice.

Autor: RTV
Foto: galerijamaticesrpske.rs