Početna Gradske teme Tribina o borbi građana protiv prinudnih iseljenja i izvršitelja u subotu u...

Tribina o borbi građana protiv prinudnih iseljenja i izvršitelja u subotu u domu porodice Ninić

0

Tribina “Život pod opsadom“, na kojoj će iskustva podeliti ljudi koji se bore da sačuvaju i vrate svoje domove, održaće se u subotu, 17. avgusta u domu porodice Ninić iz Novog Sada.

Tribinu organizuje novosadski ogranak Združene akcije “Krov nad glavom”, koji je do sada pet puta odbranio Niniće od prinudnog iseljenja izvršitelja.
– Slobodanka Ninić,
– Verica Vajdić, koja se takođe bori za svom dom
– Nemanja Pantović, aktivista ZA “Krov nad glavom”

U “Krov nad glavom” navode da od 2017. godine organizuju solidarne akcije odbrane stanova i kuća koji su predmet izvršenja.

“Tokom odbrana domova, solidarni građani i komšije su zajedno sa porodicama koje brane, uspevali da odole sili policije, pri čemu su često bili izloženi privođenju, novčanim i krivičnim kaznama. Međutim, to je mala cena naspram one koju plaćaju samohrane majke, deca, radnici, izbeglice, penzioneri i svi oni čiji su domovi nepravedno oduzeti, a zatim na prevaru i prodati. Život pod opsadom im je oduzeo sve i doneo neprospavane noći, trajno narušeno zdravlje zbog stresa, bespomoćnost zbog nemogućnosti da se namire osnovne životne potrebe poput hrane, lekova i ogreva… Bilans njihove patnje se ne može izraziti brojkama. Ipak, njihova nesreća predstavlja osnov tuđeg profita”, poručuju u ovoj inicijativi.

Tribina će početi u 19 časova. Porodica Ninić je na trećem spratu u Tanurdžićevoj palati, Modene 1.

Izvor: 021
Foto:  Printscreen/YouTube