Početna Gradske teme Tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

tribina

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetm, Klub studenata specijalne edukacije i rehabilitacije danas u 20 časova, u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, organizuje edukativnu tribinu “Stvari koje me čine drugačijim, su stvari koje čine mene!”.

Tribina je namenjena roditeljima dece sa smetnjama u razvoju i studentima specijalne edukacije i rehabilitacije, psihologije, pedagogije, medicine i svih srodnih nauka koji će u svom budućem poslu raditi sa decom sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

Tema razgovora biće dobijanje dijagnoze deteta sa smetnjama u razvoju, suočavanje sa tom dijagnozom i njeno prihvatanje, a učesnici će biti roditelji i stručnjaci, koji će preneti svoja iskustva i znanja.

Na tribini će govoriti Ivana Badnjarević, Vesna Nikolesku, Aleksandra Ivančić, prof. dr Milka Budakov – pedijatar, prof. dr Špela Golubović – defektolog i dr Tatjana Krstić – psiholog.

Osim tribine, članovi i članice Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Saveza studenata Medicinskog fakulteta pripremili su i prateći program, navodi se u pozivu.

Već od 10 časova, pa do kraja tribine, u holu Medicinskog fakulteta predstaviće se Radionica za humanost, Udruzenje Mnro Novi Sad, glinarska radionica telesno-invalidnog odeljenja Doma “Veternik” i radionice radnog centra ŠOSO “Milan Petrović”. Izložba će biti prodajnog tipa, a svi prilozi ići će u dobrotvorne svrhe.

U holu fakultetu, u 20 časova, tribinu će otvoriti inkluzivna folklorna grupa Doma “Veternik”.

Studenti i studentkinje će Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležiti i na Trgu Slobode, gde će u periodu od 11 do 13 časova, deliti flajere i razgovarati sa građanima.

Autor i foto: RTV