Početna Danas u gradu Održan program “Sve što našim duhom diše”

Održan program “Sve što našim duhom diše”

Ison hor8

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je programu “Sve što našim duhom diše” koji je održan u Gradskoj kući, u organizaciji Novosadskog kluba, hora “Ison” i Udruženja građana “Vera Ljubav Nada”.

Večeras imamo priliku da članovima Novosadskog kluba predstavimo sve ono što je Organizacioni odbor do sada uradio kako bi zadobio prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine i da najavimo dalje korake u toj kandidaturi. Takođe, publika će biti u prilici da uživa u koncertu hora “Ison” i njihovih prijatelja. Time želimo da ukažemo na kreativnost osoba sa invaliditetom, koji bitno doprinose kulturi našeg grada i čije stvaralaštvo predstavlja jaku referencu Novog Sada na putu ka Evropskoj prestonici kulture – izjavio je Vanja Vučenović.

U muzičkom delu programa nastupili su Miodrag Miša Blizanac i hor “Ison”, zatim hor “Vivak”, hor OŠ “Dušan Radović”, hor prosvetnih radnika Novog Sada, solisti na harmonici i tamburaški orkestar. Na repertoaru su bile pesme iz perioda Prvog srpskog ustanka i Prvog svetskog rata.

Autor: NsHronika.rs