Početna Gradske teme Tribina “Uslovi za bezbedno smeštanje i držanje oružja“ sutra u Novom Sadu

Tribina “Uslovi za bezbedno smeštanje i držanje oružja“ sutra u Novom Sadu

Predstavnici Strukovnog udruženja policije “Dr Rudolf Arčibald Rajs“ održaće tribinu za sve zainteresovane građane na temu “Uslovi za bezbedno smeštanje i držanje oružja“, 5. marta, od 16 do 18 časova, u hotelu “Daš“ u Novom Sadu.

Tribinu će držati predsednik glavnog odbora Strukovnog udruženja policije, master kriminalista i poručnik policije Boban Pavlović.

Ovim putem predstavnici SUP-a žele da upoznaju građane s tim koliko je važan bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, koji su uslovi koje fizička lica moraju da ispunjavaju, i šta bi predstavljalo eventualno kršenje propisa o oružju i municiji.

Inače, Skupština Srbije usvojila je danas izmenu Zakona o oružju i municiji kojom je propisano da se rok za preregistraciju oružja produžava za dve godine, do 5. marta 2022. godine.

“Fizička lica koja su posedovala oružane listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja, izdata po zakonu koji je važio do dana početka primene ovog zakona, dužni su da do 5.marta 2022. godine podnesu zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu sa ovim zakonom”, piše u Zakonu.

Izvor: NsUživo, 021
Foto: Pixabay