Početna Party Time Smeštaji skoro popunjeni: Rekordno interesovanje za 20. EXIT

Smeštaji skoro popunjeni: Rekordno interesovanje za 20. EXIT

0

EXIT festival ove godine od 9. do 12. jula proslavlja 20. rođendan, a kako su saopštili organizatori, vlada nezapamćeno interesovanje širom sveta, te su smeštaji u Novom Sadu u to vreme dostigli čak 97 posto popunjenosti.

To ne bi bilo tako čudno, kako ističu iz EXIT tima, da se radi o junu mesecu, ali budući da je ova brojka dostignuta već u prvoj nedelji marta, može se govoriti o novom rekordu, posebno imajući u vidu povećanje hotelskih kapaciteta u Novom Sadu protekle dve godine.

“U porastu je i privatni smeštaj koji je tradicionalno i najmasovniji za vreme EXIT-a, pa gosti iz zemlje i sveta još uvek mogu da odaberu neki od brojnih smeštajnih kapaciteta ovog tipa, iako neki Novosađani svedoče da su svoje stanove izdali već – u decembru”, kažu organizatori.

Kako ističe Marijana Stošić iz Novom Sada, stan izdaju svake godine, ali nikad nisu do sada uspeli za samo dva dana.

Hotelijeri su takođe zadovoljni potražnjom smeštaja za vreme EXIT-a, dok neki od njih svedoče da su u datumima održavanja festivala svi kapaciteti već skoro popunjeni. “Za vreme EXIT-a smo uvek rasprodati, ali ove godine ćemo to biti ranije nego ikad”, kaže Zorica Lukić iz jednog hotela na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku čitave prošle godine, najveći broj prijavljenih noćenja ostvaren je u julu mesecu.

Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada tvrdi da EXIT predstavlja vrhunac turističke sezone i da se najveći broj noćenja ostvari upravo za to vreme.

“Prema poslednjim anketama rađenim na teritoriji Novog Sada, veći je broj turista koji odsedaju u privatnom smeštaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su za sada rezervisani i uveliko plaćeni brojni smeštajni kapaciteti. Prema pomenutoj anketi, mi imamo registrovan duži boravak turista u Novom Sadu koji dolaze ranije i odlaze nekoliko dana posle festivala”, kaže Putinova.

I sam EXIT svojim posetiocima, ali i sugrađanima pomaže već dugi niz godina i putem sopstvene turističke agencije na sajtu EXITtrip.org nudi brojne opcije smeštaja u Novom Sadu, od kampa, preko hotela, hostela, do privatnih soba, a na raspolaganju su i paketi koji obuhvataju smeštaj i prevoz.

Ovogodišnji EXIT okuplja neke od najpopularnijih zvezda današnjice, a među prvim objavljenim imenima su David Guetta, Tyga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura, Marky Ramone i brojni drugi.

Izvor: Tanjug
Foto: PIxabay