Početna Gradske teme Trideset novih igrališta za najmlađe Novosađane

Trideset novih igrališta za najmlađe Novosađane

0

igraliste

Najmlađi Novosađani uživaće u igri na 30 novih igrališta, koja širom grada, ali i u prigradskim naseljima, ovih dana postavlja JP “Zavod za izgradnju grada”. U ovim igralištima, kako objašnjavaju u ZIG-u, biće postavljeno ukupno 150 novih sprava za igru, a igrališta će obradovati mališane u 24 mesne zajednice na celoj gradskoj teritoriji.

Prvi radovi, kako navode u ZIG-u već se mogu videti na nekoliko lokaliteta, gde je završeno postavljanje rekvizita. Nova igrališta su dobili vrtić “Radosnica” u Adicama, kružna ulica na Telepu, vrtić “Spomenak” u MZ “Gavrilo Princip”, Ulica Veljka Petrovića, na Limanu, OŠ “Nikola Tesla”, Ulica Lenke Dunđerski u kojoj su podignuta dva dečija igrališta, Banatska ulica, Ticanova ulica i MZ Klisa, kod škole.

Igrališta se podižu i na još četiri lokacije na teritoriji grada – preciziraju u ZIG-u.

Mališani će uživati u Ulici Stanoja Stanojevića, u vrtiću “Čuperak” u MZ “Sava Kovačević”, u Ulici Narodnog fronta, na dve lokacije i na Sentandrejskom putu pored crkve.

Ovo preduzeće, kako najavljuju, nastaviće sa akcijom podizanja igrališta, kako bi najmlađi Novosađani dobili kvalitetnije i bolje detinjstvo.

Lokaliteti na kojima se igrališta postavljaju su atraktivni prostori u gradu i prigradskim naseljima gde u blizini nema sličnih sadržaja za igru dece, zatim u dvorištima vrtića i škola, u “urbanim džepovima”… – ističu u ZIG-u.

Posle analize terena, prema pristiglim zahtevima građana i mesnih zajednica, odabrane su prioritetne lokacije, prevashodno prema kriterijumu brojnosti dece i nedostatka ovakvih sadržaja.

EVROPSKI STANDARD

Svi rekviziti na igralištima su, kažu u ZIG-u, kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima. Svaki rekvizit je atestiran i potpuno estetski i funkcionalno prilagođen za decu.

REKVIZITI

Na igralištima, kako navode u ZIG-u, postavljaju se sledeći rekviziti: ljuljaške sa jednim sedištem, klackalice sa četiri sedalice, ljuljaška sa dva sedišta, drvene kule sa toboganom, velike penjalice, male penjalice, penjalica sa vratilom i klackalice sa dve sedalice.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com