Početna Gradske teme U aprilu obnova parkirališta u Save Kovačevića i na Bulevaru oslobođenja

U aprilu obnova parkirališta u Save Kovačevića i na Bulevaru oslobođenja

0

Sređivanje parking prostora u Ulici Save Kovačevića kao i na Bulevaru oslobođenja, od Bulevara kralja Petra Prvog do Novosadskog sajma, najverovatnije će početi u aprilu, budući da je Javno komunalno preduzeće “Parking servis” nedavno raspisalo dve javne nabavke.

Procenjeno je da će obnova parkinga i internih saobraćajnica u Ulici Save Kovačevića koštati 71 milion dinara i trajaće 180 dana, dok je za rekonstrukciju parkirališta na Bulevaru, koja će biti završena za tri meseca, namenjeno 16 miliona.

U prvoj fazi radova, što podrazumeva istočnu stranu Save Kovačevića, od Bulevara Jaše Tomića do Berislava Berića, predviđena je izgradnja parkirališta od raster ploča, kao i trotoara od behatona. Drugom fazom obuhvaćena je zapadna strana Save Kovačevića, od Bulevara Jaše Tomića do Berislava Berića, kao i obe strane te ulice, od Berislava Berića do Bulevara kralja Petra Prvog, a umesto starih parkinga, servisnih saobraćajnica i trotoara, na tom prostoru će biti izgrađeni novi.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji objašnjeno, u obe faze je predviđeno rušenje starih ivičnjaka uz kolovoz i zamena novim, kao i postavljanje držača za bicikle, a sva stabla biće sačuvana i oko njih formirane “baštice”.

Na delu Bulevara oslobođenja, od Bulevara kralja Petra Prvog do Novosadskog sajma, planirana je sanacija parkirališta i presvlačenje novim slojem asfalta, s tim da će izuzetno oštećenim delovima biti popravljena i kolovozna konstrukcija. Kao i u Ulici Save Kovačevića, i na Bulevaru će oko drveća biti formirane “baštice”, ali će ivičnjaci biti zadržani.

Ponude na tender za gradnju parkinga u Ulici Save Kovačevića podnose se do 21. marta, a četiri dana kasnije, 25. marta, za rekonstrukciju parkirališta na Bulevaru oslobođenja. Imajući u vidu sve rokove, te vreme neophodno za uvođenje odabranih izvođača u posao, radovi bi mogli da počnu do kraja aprila.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay