Početna Gradske teme U četvrtak svečano otvaranje nove čitaonice na PMF-u

U četvrtak svečano otvaranje nove čitaonice na PMF-u

0

download

U okviru projekta unapređenja visokoškolskog obrazovanja EU HETIP, dograđen je i renoviran deo zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Svečano otvaranje novih prostorija održaće se u u četvrtak 19. marta u 10.15 časova, u zgradi Departmana za matematiku i informatiku i Departmana za fiziku.
Projekat unapređenja visokoškolskog obrazovanja (EU HETIP) zajednički je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkg razvoja Republike Srbije i Evropske unije, za čiju je implementaciju EU obezbedila 22 miliona evra iz pretpristupnih IPA fondova.
Na Konkursu iz marta 2010. Prirodno-matematički fakultet dobio je projekat ukupne vrednosti 1.200.000 evra. Nadograđena su dva sprata iznad postojećih amfiteatara na Deparmanu za matematiku i informatiku/Departmanu za fiziku za potrebe centralne PMF čitaonice sa 144 mesta, 2 učionice i 14 profesorskih kabineta.

Proširen je je i prostor na prvom spratu Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo za potrebe računarske učionice i 3 kabineta za profesore, navodi se u saopštenju fakulteta. Renovirana je i opremljena Laboratorija za hidrobiologiju na Departmanu za biologiju i ekologiju, kao i Laboratorija za ćelijske kulture na Departmanu za hemiju.

Crvenu vrpcu na svečanom otvaranju preseći se Christian Danielsson, generalni direktor Direktorata za proširenje Evropske komisije, i tako studentima na korišćenje predati nove prostorije.

Svečanom otvaranju će prisustvovati i državni sekretar resornog ministarstva, dr Aleksandar Belić, rektor Novosadskog univerziteta, prof. dr Radovan Pejanović, kao i prodekan na PMF-u, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Autor: RTV