Početna Gradske teme U “Gradskom zelenilu” zbunjeni: Imaju li uopšte labudići tog uzrasta krila?

U “Gradskom zelenilu” zbunjeni: Imaju li uopšte labudići tog uzrasta krila?

labudic

Labudiće u Dunavskom parku, potomke novosadskih labudova Ise i Bise, veterinar još uvek nije pregledao iako im je, prema navodima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, odsečeno po jedno krilo.

Kako smo saznali iz preduzeća „Gradsko zelenilo“, koje je zaduženo za čuvanje tih ptica, veterinar će labudiće pregledati tek u ponedeljak ujutru. Na naše pitanje zašto ih ne pregleda odmah, rečeno nam je da je veterinar slobodan tek u ponedeljak.

– Za sada ne možemo da tvrdimo da je labudićima neko odsekao krila, jer na njima nema vidljivih rana. Moramo sačekati pregled veterinara i tada ćemo saznati da li labudići u tom uzrastu uopšte imaju krila. Možda krila tako izgledaju u tom uzrastu – rekao je za naš portal portparol „Gradskog zelenila“ Ivan Nožinić.

Nakon što su pročitali vest o labudićima  na portalu mojnovisad.com mnogi Novosađani otišli su danas do Dunavskog parka da nahrane labudove. Komentari sugrađana bili su različiti. Neki su bili zgroženi postupkom i pitaju se ko je to mogao da uradi, dok su drugi mišljenja da je to redovan postupak kako bi se sprečilo da labudovi odlete. Veliki broj građana nije ni primetio da labudićima nedostaje po jedno krilo. Potomci Ise i Bise delovali su živahno i igrali se sa decom…

Da podsetimo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je na svom fejsbuk profilu obavestilo javnost da je prinovama Ise i Bise odsečeno po jedno krilo. Iz tog društva smatraju da je to najverovatnije učinjeno kako bi se sprečilo da labudići odlete kada porastu.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Stefan Domovski