Početna Gradske teme U Kabelu ne znaju ko je igračima dao majice sa likom Mladića,...

U Kabelu ne znaju ko je igračima dao majice sa likom Mladića, LSV traži oštru kaznu

0

Uprava FK Kabel, čiji su igrači na jučerašnjoj utakmici nosili majice sa likom Ratka Mladića, nije znala unapred za ovaj potez prvotimaca, kaže za 021.rs sportski direktor kluba Milan Živković.

Niko u klubu nije znao za tu njihovu akciju. Da li je to neko od navijača ili njihovih prijatelja doneo pred utakmicu i dao im da obuku, mi ne znamo. To je trajalo možda 40 sekundi, dok su igrači izašli iz svlačionice, pozdravili se sa sudijama i to je to. Utakmicu su odigrali u svojim redovnim dresovima. Nismo dobili nikakve reakcije iz saveza povodom ovog slučaja, a ne znamo ni da li postoji bilo kakav osnov za to“, kaže Živković za 021 i dodaje da igrači ovim potezom nikog nisu želeli da vređaju.

Igrači Kabela su u majicama sa likom Mladića izašli u utakmici 15. kola Vojvođanske lige – Jug, koju su igrali protiv gradskog rivala Slavije.

Povodom ovog događaja oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine. U ovoj stranci poručuju da bi “Kabel trebalo da bude kažnjen za primer”.

Jučerašnji izlazak fudbalera tog kluba na teren u majicama sa likom Ratka Mladića, osuđenog za najveći ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota je i za Novi Sad, i za fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne organe da na primeru FK Kabel pokažu da se u Novom Sadu neće tolerisati promocija mržnje i zločina“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Haški tribunal je bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske prvostepeno osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Kabel ove godine proslavlja 85 godina postojanja. Trenutno se takmiči u Vojvođanskoj ligi – Jug, gde zauzima šesto mesto na tabeli.

Izvor: 021.rs
Foto: Uživo sa novosadskih ulica