Početna Gradske teme U Kisaču godinu dana kriju smrt člana Saveta MZ

U Kisaču godinu dana kriju smrt člana Saveta MZ

Kisac_GSV

Iako je više od godine prošlo od smrti jednog člana Saveta mesne zajednice Kisač, iz te Mesne zajednice nikoga nisu obavestili da imaju upražnjeno mesto u Savetu. – Svi znaju da je čovek preminuo, ali niko to ne spominje – kaže izvor “Blica”. Vladajuća koalicija u maju je smenila predsednika MZ Jana Slavika i postavila novog Milosava Hrćana, koji takođe nije raspisao izbore za upražnjeno mesto.

“Znam da je čovek umro, to je bilo davno, još na početku mandata. Ne znam zašto nisu raspisani izbori, to je trebalo da uradi prethodni predsednik”, rekao je Hrćan.

U Kisaču su u međuvremenu ostali bez još dva člana Saveta MZ. Jedna članica se pre pola godine preselila u Slovačku, o čemu takođe niko nije obavešten, a jedan član je pre mesec dana dao ostavku i Hrćan kaže da će sada naložiti izbore. Bivši predsednik Jan Slavik nije želeo da razgovara o ovoj temi, rekavši da je zbog bolesti sada na rehabilitaciji.

Izvor lista navodi da je problem u radu Saveta i to što na sastanke povremeno ne dolaze oni članovi koji su podržavali bivšeg predsednika.

“Povremeno na sednicama Saveta nema kvoruma, ali to ne sprečava aktuelnog predsednika da održi sednicu i donese odluke”, tvrdi taj izvor.
Na izborima u Kisaču vlast je osvojila koalicija SNS, SPS, URS, SPO i SDPS.

Autor: Blic
Foto: 021.rs