Početna Gradske teme U “Merkatoru” održana promocija Simfonijskog orkestara Vojvodine

U “Merkatoru” održana promocija Simfonijskog orkestara Vojvodine

0

Kratka promocija Simfonijskog orkestra Vojvodine održana je juče u TC “Merkator”.
Članovi orkestra na ovaj način najavili su novu sezonu koja zvanično počinje 25. oktobra.

20151017_16544120151017_165640U želji da podsete sugrađane da postoje mesta na kojima se nudi kvalitetan sadržaj, Simfonijski orkestar Vojvodine je prisutnima pripremio program sa poznatim filmskim numerama i pop muzikom. Tako je program počeo numerom Yesterday, a odmah za njom odsvirali su poznatu pesmu iz filma Titanika. Svi koji su se zatekli u tom momentu zastali su da odslučaju prijatne zvuke muzike.
“Organizovali smo ovaj koncert kako bi promovisali orkestar koji funkcioniše zbog publike. Nama jeu interesu da na našem otvaranju i na našim koncertima bude prisutno što veći broj publike. Danas ćemo svirati popularni repertoar filmske muzike, muziku tanga, aranžmane popularnih pesama. Želeli smo da se približimo publici ovim današnjim koncertom kako bi zvuk bio prijatan za svakog. Na svečanom otvaranju sezone u Sinagogi publika će moći da uživa u simfonisjkoj muzike“, izjavio je Roman Bugar direktor simfonisjkog orkestra Vojvodine.

20151017_165528Publika će na otvaranju, planiranom za 25. oktobar u Sinagogi imati prilike da uživa u muzici Simfonijskog orkestra Vojvodine i Vojvođanskom mešovitim horu, pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća. Solisti će biti Ljiljana Lišković, Jelena Končar, Aleksandar Petrović i Nebojša Babić. Program počinje u 20 časova.

Tekst i foto: Ljiljana Kozarov