Početna Politika LSV: Izbori u MZ nisu za stranke

LSV: Izbori u MZ nisu za stranke

0

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručila je Gradskom odboru SNS da ne promoviše svoje kandidate za izbore u mesnim zajednicama, jer se na takvim izborima kandiduju građani, a ne političke organizacije.
lsv-logo-618
Nedelju dana nakon dopunskih izbora za savet Mesne zajednice Kisač, na ulicama se još mogu videti leci kojima Srpska napredna stranka promoviše svoje kandidate, sa njihovim fotografijama“, piše u saopštenju Lige. Kako je navedeno, aktivisti Gradskog odbora SNS se moraju pridržavati zakonskih odredbi koje ne dozvoljavaju stranačko učešće na izborima u mesnim zajednicama.
Političke stranke znaju, barem su do sada sve znale, da je cilj organizovanja mesnih zajednica zadovoljavanje zajedničkih potreba, interesa i želja građana i da se na izborima zato kandiduju građani, a ne političke organizacije”, piše u saopštenju.

SNS: LSV zloupotrebljava vojvođansku zastavu
Srpska napredna stranka optužila je LSV da zloupotrebljava zastavu Vojvodine. “Marširanje s desetinama vojvođanskih zastava ovih dana po vojvođanskim selima je stranačka zloupotreba simbola, za koji upravo LSV tvrdi da pripada svim građanima Vojvodine“, saopštava SNS.
Navode da je reč o “krajnje licemernom” stavu LSV i dodaju da ta stranka u Kisaču nije mogla da pronađe građane koji bi bili spremni da se kandiduju na izborima u njeno ime. “Ubedljivi rezultati koje kandidati SNS-a ostvaruju na izborima u mesnim zajednicama u Novom Sadu najbolji su nagoveštaj ubedljivog trijumfa na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima”, navodi SNS.

Prethodno je i Demokratska stranka optužila SNS da su na izborima u Kisaču zastrašivali građane i delili im pakete sa mesom da bi glasali za SNS.

Izvor: 021.rs