Početna Gradske teme U najavi plan za obnovu i unapređenje Spensa

U najavi plan za obnovu i unapređenje Spensa

Grad planira da testira tržište i potraži partnere za upravljanje SPC “Vojvodina”.

Problemi s kojima se već nekoliko godina suočava Spens, jedan od prvih sportskih i poslovnih centara u ovom delu Evrope, kako je najavljeno, mogli bi da se rešavaju i u saradnji sa partnerima iz inostranstva. Kako prenose “Novosti”, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, najavio je kako će uskoro biti objavljen poziv za saradnju potencijalnim inostranim investitorima.

Nadam se da ćemo preko leta spremiti međunarodni neobavezujući poziv za Spens, koji će se ticati saradnje i upravljanja ovim preduzećem. Na taj način planiramo da testiramo tržište, da vidimo ima li zainteresovanih privatnih partnera za Spens, jer je reč o najvećem izazovu u javnom sektoru. Da bi ovo preduzeće opstalo, potrebno je da se iz budžeta izdvoji godišnje jedna milijarda dinara – rekao je Vučević, a prenose “Novosti”

Da, podsetimo, Sportski i poslovni centar “Vojvodina” našao se u problemima jer tokom kriznih godina nije redovno održavan, a takođe pokazalo se i da je izuzetno veliki potrošač energije, pre svega za zagrevanje i hlađenje.

Izvor: Večernje novosti, Mojnovisad
Foto: Wikipedia/Bukephalos